Zoeken
   Uitgebreid zoeken
  Accountmanagement
  B2B
  Database Marketing
  Direct Marketing
  Juridisch
  Marketingcommunicatie
  Merken
  Onderzoek
  Online marketing
  Productontwikkeling
  Vaardigheden

Dick Buschman

Dick Buschman (1973) is oprichter en eigenaar van ACHTUNG, bureau voor interactieve communicatie en reclame. Hij studeerde Internationale Marketing en Bedrijfskunde. Sinds 1997 is hij actief op het snijvlak van interactieve media en marketingcommunicatie. Hij begon in 1997 als marketeer op de interactieve marketingafdeling van het Nederlands Bureau voor Toerisme. Van 1999 tot 2005 was hij binnen Lost Boys als Director Campaigning verantwoordelijk voor interactieve communicatie concepten voor klanten uit de entertainment, automotive en consumentengoederen industrie. In 2005 richtte hij samen met Mervyn ten Dam het bureau ACHTUNG op, dat interactieve campagnes ontwikkelt voor onder andere Talpa, Simyo, O’Neill, MEXX en Bavaria . Daarnaast is Dick actief als spreker op marketingcongressen en geeft hij (gast)colleges bij SRM, Universiteit Nyenrode, en Hogeschool Inholland. Hij ontwikkelde voor HEO-ICT een module over Experience Marketing voor docenten en studenten (marketing)communicatie.

Hij is auteur van het boek Brand Experiences (ISBN 90 13 02218 9, Kluwer 2004)


  Terug


Publicaties
Alles - Artikel (6) - Case (3) - Checklist (2) - Model (0)
11 publicatie(s), getoond 1-10 Sorteren op Datum - Titel

Volkswagen Rijbewijs
Volkswagen is al jaren het meest gereden automerk onder rijschoolhouders. Toch wil Volkswagen een grotere marktpenetratie. Daar waar in de financiŽle crisis concurrerende autoleveranciers gingen stunten met extra kortingen op lesautoís om de ingestorte automarkt een boost te geven, kiest Volkswagen tegendraads voor het ĎVolkswagen Rijbewijsí. En met succes: het levert direct 930 verkochte autoís op in een markt waar de snelheid helemaal uit is.
22-03-2011 door Dick Buschman;

Case Pakman
Suitsupply, specialist in (maat)pakken, (maat)shirts en dassen, voor mannen tussen 25 en 45, die goed gekleed voor de dag willen/moeten komen. Primair zakelijk publiek. Gestart in 1999 heeft Suitsupply inmiddels elf vestigingen door het hele land, zowel in de binnensteden als langs de snelwegen. Voor de campagne rond de introductie van de nieuwe wintercollectie 2005-2006 werd interactief marketingcommunicatiebureau Achtung! gevraagd een online campagne te bedenken die zichzelf zou promoten (viral). Het resultaat: Pakman
06-06-2006 door Dick Buschman;

Brand Experiences: belevenissen en de verschillende fasen van de waardeketen
Bij het bedenken en ontwikkelen van belevenissen kan de waardeketen uitkomst bieden. Elke fase in de keten - productontwikkeling, productieproces, promotie, selectie, koop, gebruik en uiteindelijk verwijderingsfase - biedt aanknopingspunten om experiences te creŽren: zintuiglijke ervaringen, persoonlijke momenten, verhalen en emoties.
07-12-2005 door Dick Buschman;

Brand Experiences: verschuiving van tastbaar naar niet-tastbaar
Door de stijging van de welvaart stellen consumenten steeds hogere eisen aan de kwaliteit van goederen en diensten, en door de overvloed aan beschikbare producten om materiŽle behoeften te vervullen, verschuiven hun eisen en wensen richting niet-tastbare zaken, zoals aandacht, verbeelding en ontplooiing. Diverse auteurs beschrijven deze verschuiving vanuit verschillende invalshoeken.
07-12-2005 door Dick Buschman;

Brand experiences: het bieden van belevenissen als marketinginstrument
In een tijd waarin de gemiddelde consument enkele honderden reclameprikkels per dag te verwerken krijgt, wordt Ďberakení belangrijker dan bereiken. Belevenissen of experiences spelen daarin een sleutelrol. Wat zijn de kenmerken van experiences en welke soorten zijn er? Aan welke eisen moet een succesvolle merkbelevenis voldoen? De theorie achter experience marketing.
07-12-2005 door Dick Buschman;

Brand Experiences: Bier met een verhaal
Begin 2004 introduceerde Heineken de Beertender in Nederland, een tapapparaat waarmee de consument voortaan ook thuis van een vers getapt biertje kan genieten. Het concept werd met experience marketing succesvol in de markt gezet.
07-12-2005 door Dick Buschman;

Brand Experiences: hoe creŽer een online sociaal netwerk?
Sociale netwerken op internet kunnen worden gebruikt voor marketingdoeleinden. Online netwerken zorgen voor mond-tot-mondreclame en online communities kunnen het merk meer levend maken, doordat consumenten ervaringen kunnen uitwisselen. Vier tips om een succesvol online sociaal netwerk op de merkensite te creŽren.
07-12-2005 door Dick Buschman;

SEAT - Een digitale introductie campagne
Bij de voorcampagne voor de nieuwe Altea maakt de Nederlandse vestiging van SEAT gebruik van digitale middelen. Met veel succes. Een brutale banner op www.seat.nl, direct e-mailings en een minisite leverden in drie weken tijd 1632 proefritaanvragen op.
24-05-2005 door Dick Buschman; Femke Schavemaker;

Experience marketing - De drie essentiŽle E's
Drie E's - emotie, expressie en ervaring - maken van een gebeurtenis een experience. Om effectief te kunnen zijn moet een experience context appelleren aan alle drie de Eís. Ontbreekt ťťn van de Eís, dan is niet echt sprake van een merkervaring.
30-12-2004 door Dennis Kramer; Dick Buschman;

Experience marketing - Zet het web in
Hoe creŽer je een top-experience voor jouw consumenten?†Dit artikel beschrijft hoe je†dat†met inzet van het web, in interactie met de consument, kunt doen. Daarbij kun je vier interactieve webcontexten benutten: de amusements-, leer-, service- en communitycontext.
30-12-2004 door Dennis Kramer; Dick Buschman;

vorige | volgende


© Adformatie Groep 2015 - Privacy statement

Bijgewerkt 08 december 2014
Inloggen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

AANMELDEN
Onthoud wachtwoord
  Wachtwoord vergeten?
E-Alert
Wil je 10 keer per jaar op de hoogte blijven van de nieuwste publicaties in de MarketingMax.? Aanmelden
Wil je wijzigen of (tijdelijk) afmelden? Doe dit via de link in de eAlert.